VI HJÄLPER DIG ATT DRA DIN NÄTVERKSKABEL

Nedan finner du information om hur det fungerar när du anlitar oss för att dra nätverkskabel hemma.
Vi hjälper både företag och privatpersoner med att dra nätverkskabel.
Vi drar nätverkskabel både inomhus och utomhus, samt så installerar vi datauttag mm.
Våra installatörer arbetar dedikerat med att installera nätverk och är proffs på det de gör.


WI HJÄLPER DIG MED DITT WIFI

Ja vi erbjuder hjälp med WiFi för både företag och privatpersoner. Vi fokuserar alltid på att du som kund ska vara helt nöjd och installerar bara professionella nätverkslösningar som är extremt stabila, så du slipper problem och kan använda ditt nätverk utan avbrott. Välkommen att kontakta oss för att få hjälp med WiFi hemma eller på kontoret. Boka tid för en offert, ring eller mejla om du har frågor innan du gör din bokning.


DRA NÄTVERKSKABEL HEMMA SJÄLV ?

Behöver du hjälp med kabeldragning? Efter att ha köpt ny teknisk utrustning till din bostad eller till företaget så behöver du alltid gå igenom processen att installera den. Att dra nätverkskabel hemma att installera nya enheter är dock någonting som vissa gillar att sysselsätta sig med. Det finns dock även de som upplever detta som jobbigt och mycket tidsödande, och som bara vill få det överstökat snarast möjligt. Om du tillhör denna kategori, eller kanske är rädd för att råka skada utrustningen i samband med installationen, kan våra installatörer hjälpa dig att dra nätverkskabel i ditt hus eller på ditt företag, till accesspunkter och annan utrustning. Du kan anlita oss till allt från själva kabeldragningen, till att installera nätverksuttag eller att dra nätverkskabel i väggen. Välkommen att boka tid!


TECKEN PÅ ATT DIN UPPKOPPLING OCH NÄTVERKSINSTALLATION ÄR OTILLRÄCKLIG ELLER INTE FUNGERAR SOM DEN SKA

Klagar dina familjemedlemmar eller medarbetare på något av följande?
● Det tar lång tid att ladda webbsidor
● En fördröjning uppstår vid mottagande eller skickande av e-post
● Det tar väldigt lång tid att ladda upp filer på nätet
● Buffring eller tappad uppkoppling vid streaming av videoklipp eller användning av IP-telefoni

Ovanstående problem är tydliga tecken på att din bostad eller ditt kontor har att göra med en otillräcklig internetuppkoppling, alternativt en uppkoppling som inte fungerar som den är tänkt att göra. Och de flesta moderna familjer och företag är beroende av en välfungerande uppkoppling. Så detta är inte bara frustrerande och tidsödande – det kan även påverka din vardag eller din verksamhet.


VANLIGA ORSAKER TILL DÅLIG INTERNETUPPKOPPLING

En internetuppkoppling som upplevs som dålig har generellt sett att göra med en eller flera av nedanstående orsaker:
● En bristfällig nätverksinstallation inklusive kabeldragning.
● Icke fungerande nätverksutrustning.
● Felaktigt konfigurerad utrustning.
● Användning av undermålig bredbandsteknik.
● Molntjänster “stjäl” bandbredd i ditt nätverk.
● Din internetleverantör ger dig inte den fulla hastighet eller bandbredd som du betalar för.
● Din familj eller ditt företag erfordrar plötsligt en snabbare och mer stabil internetuppkoppling.

VANLIGA PROBLEM I NÄTVERK

Det finns en rad olika problem som är vanligt förekommande i datornätverk. Om du upplever problem med din nätverksinstallation kan de potentiellt sett härledas till någon av dessa:

● Duplicerade IP-adresser. När två (eller fler) enheter försöker att dela på en och samma IP-adress, kommer du obönhörligen få problem att koppla upp dig mot internet. När du försöker ansluta till ditt nätverk kommer du att mötas av meddelandet “Adressen används redan”.
● DNS-problem. Fel såsom att IP-adressen inte kunde hittas, eller att DNS-namnet inte existerar, har ofta att göra med en felaktig DNS-konfigurering. Detta och andra problem med din nätverksinstallation kan vi naturligtvis hjälpa dig att avhjälpa.

Alla familjer och företag är olika. För att ta reda på vad det är som orsakar din bristfälliga internetuppkoppling, samt för att sätta fingret på ditt egentliga behov, kan vi utföra en proffsig granskning av din internetuppkoppling. En sådan granskning kan bland annat innefatta följande moment:

Steg 1: Felsökning
Vi träffar dig för att få en bild av de dagliga problem som du upplever med din internetuppkoppling. Boka ett möte med oss för att få ditt nätverk felsökt och för att se över om du behöver dra nätverkskabel.

Steg 2: Förståelse för användning
Vi tittar på hur din nätverksinstallation används av din familj eller ditt företag, inklusive den hårdvara och mjukvara som används i nätverket. Detta görs för att vi ska kunna beräkna hur mycket bandbredd du har behov för.

Steg 3: Kontroll av utrustning
Vi granskar även din befintliga utrustning, inklusive routrar, switchar, kablage och annan nätverksutrustning.

Steg 4: Rekommendationer
Utifrån dina befintliga problem och ditt behov kan vi sedan göra rekommendationer som kommer få bukt med alla dina nätverksproblem. Vi försöker även att ta höjd för ett eventuellt större framtida behov som kan tänkas uppstå under de närmaste åren.

När vi har gjort en nyinstallation eller uppgraderat din befintliga nätverksinstallation kan du förvänta dig att gynnas på följande sätt:
● Ökad hastighet såväl uppströms som nedströms. Idag är det möjligt att med hjälp av fiberoptisk teknik nå väldigt höga nedladdnings- och uppladdningshastigheter.
● En jämn hastighet i nätverket som inte fluktuerar. Såväl privatkunder som företagskunder erfordrar idag stabila och tillförlitliga internetuppkopplingar. Du behöver en internethastighet som ligger på en jämn och hög nivå och inte dras ner på grund av tillfälliga överbelastningar i nätverket.
● Serviceavtal. Vi har möjlighet att erbjuda våra kunder serviceavtal på våra nätverksinstallationer. Detta ger dig en extra trygghet och försäkran om att ditt nätverk alltid är uppdaterat med senaste mjukvaran och fungerar som det ska.

Vi hjälper såväl privatkunder som företagskunder att öka hastigheten och tillförlitligheten i deras nätverk så att du som privatkund får ett bättre WiFi hemma och som företagskund ett stabilt nätverk som alltid fungerar, så du kan vara produktiv.
Boka en tid via vår interaktiva kalender för en offert eller installation, så kommer vi ut på utsatt tid och hjälper dig. Kontakta oss via telefon/e-post vid frågor.


BOKA NÄTVERKSINSTALLATION

Tappar du titt som tätt uppkopplingen till internet via ett trådlöst nätverk? Är din internetuppkoppling långsam och/eller otillförlitlig, vilket gör att dina familjemedlemmar eller medarbetare oproduktiva eller otåliga? Är din befintliga internetuppkoppling otillräcklig för ditt behov, men du känner dig osäker på vad du ska göra åt saken?

I sådana fall kan vi hjälpa dig fram till en snabb, säker och pålitlig internetuppkoppling. Vi utför nätverksinstallationer och är således proffs på att dra nätverkskabel och sätta upp accesspunkter m.m. Vi kan även hjälpa dig att koppla in övervakningssystem, servrar, skrivare och annan kringutrustning i ditt nätverk om så önskas.

Nedan går vi igenom några av de vanligaste indikationerna på att din internetuppkoppling inte fungerar samt vanliga orsaker till dålig internetuppkoppling. Vi berör även vanliga problem i nätverk samt berättar hur vi efter utförd konsultation kan hjälpa dig att få ordning på nätverket i din bostad eller på ditt företag.